Over mij

Hallo

Mijn naam is Belinda Deridder en ik begeleid people pleasers en mensen die last hebben van perfectionisme naar innerlijke rust via Ontwikkelingsgerichte Perfectionisme Coaching (OCP).  Samen gaan we van “druk in je hoofd” naar “kiezen voor jezelf zonder schuldgevoel”.

“Ik ben niet goed genoeg”-gedachte

Uit persoonlijke ervaring en na een lange zoektocht weet ik dat perfectionisme en people pleasen (en de constante druk die je jezelf daarmee oplegt) voortkomen uit een onderliggende “ik ben niet goed genoeg” gedachte.

Anderen helpen – mijn talent?

Jarenlang dacht ik dat ‘anderen helpen’ mijn talent was.  Zowel thuis als op ‘t werk was ik altijd ‘druk druk druk’ aan het zorgen voor anderen.  ‘Anderen helpen’ was eigenlijk eerder een reflex dan een keuze.

Ik kreeg waardering voor mijn hulpvaardigheid en dat gaf me een fijn gevoel.  Ik was er goed in, dus ik ging ermee door.

Op zoek naar liefde en bevestiging

Ik had ‘t zelf niet door, maar achteraf bekeken, ging ik steeds vaker anderen helpen vanuit een zoektocht naar liefde en bevestiging dat ik wél goed genoeg was.

streven naar perfectie,
een strategie die werkt

Ook mijn perfectionisme nam doorheen de jaren toe: streven naar perfectie & altijd meer en beter doen, het was – zonder het te weten- mijn manier om te verbergen dat ik diep vanbinnen dacht dat ik niet goed genoeg was.

Die strategie werkte, maar ‘t kostte me ontzettend veel energie.  Ik liep tegen m’n grenzen aan.

Ik kon niet meer…

wat niet werkte…

Ik probeerde het op te lossen met beter time management en efficient(er) werken.  Maar met de vrijgekomen tijd ging ik dan nóg meer helpen.  Dus de vicieuze cirkel ging gewoon door.

Ook cursussen ‘zelfzorg’ en ‘grenzen stellen’ waren niet de oplossing.

schuldgevoel

Ik was bang om anderen teleur te stellen en wanneer ik al eens ‘nee’ zei of tijd nam voor mezelf, kreeg ik er een enorm schuldgevoel gratis en voor niks bij ☹

Het bleef druk in mijn hoofd en ik vond geen rust.

Via een life coachingsopleiding ontdekte ik dat innerlijke rust (of onrust in mijn geval) het resultaat is van wat je denkt.  Dit intrigeerde me…

zeg me dat ik ok ben

Kort daarna las ik het boek ‘zeg me dat ik ok ben’ van Marcel Hendricks.  Dit was het een eye-opener…voor ‘t eerst besefte ik dat de gedachte ‘ik ben niet goed genoeg’ al jarenlang onbewust mijn leven beheerste.  Het was die ‘Ik ben niet goed genoeg’ gedachte die ervoor zorgde dat ik mezelf al jarenlang enorm veel druk oplegde en het was die gedachte die zorgde voor chaos en onrust in m’n hoofd.

OCP was mijn oplossing

Deze ontdekking was een eerste grote stap op weg naar mijn persoonlijke transformatie.  Wanneer je weet wat ‘t probleem is, kan je er immers ook een oplossing voor gaan zoeken.  Ik vond die oplossing door het volgen van een OCP coaching traject.  Ontwikkelingsgerichte coaching van perfectionisme speelt in op je gevoel, op je onderbewustzijn.  Via verbeelding en visualisatie heb ik die gedachte kunnen omkeren en heb ik echte innerlijke rust gevonden.  Ik heb mijn strategie van perfectionisme en people pleasen helemaal kunnen loslaten.  Ik weet terug wie ík ben en wat ík wil.  Ik maak nu mijn eigen keuzes zonder schuldgevoel.

innerlijke rust

Ik vond deze ommekeer zo groots en zo fantastisch dat ik anderen graag wil inspireren en begeleiden om hetzelfde te doen.  Ik volgde de OCP coachingsopleiding bij Het Ontwikkelingsinstituut en vandaag begeleid ik anderen op hun weg naar innerlijke rust.

Laat mij je helpen

Herken jij jezelf in mijn verhaal?

Twijfel dan niet…laat mij je begeleiden.  Boek nu je gratis online inzichtengesprek.
Perfectionisme dient je…tot je op de keerzijde van de medaille botst.